Waterpolodames zorgen voor spannende wedstrijd in Leeuwarden

Voor de dames van ZV Middelsé-De Skelp stond er afgelopen zaterdag een zware pot te wachten tegen het eerste team van ZV Orca uit Leeuwarden. De thuiswedstrijden tegen dit team wordt relatief eenvoudig gewonnen, maar in het zwembad De Blauwe Golf blijft het altijd lastig.

De eerste periode begonnen de dames dan ook fel, maar ook ZV Orca waren actief en probeerden ZV Middelsé-De Skelp uit hun spel te halen door overtredingen uit te gaan lokken. Slechts met een paar kleine kansen kregen de dames van SG Middelsé-De Skelp het niet voor elkaar om de eerste periode te scoren. Orca scoorde 1 keer door een man-meer goed uit te spelen.

De tweede periode waren de beide teams aan elkaar gewaagd, er werd veel over en weer gespeeld, maar de teams konden het doel niet vinden. Einde van de tweede periode bleef de stand dan ook op 1-0 in het voordeel van Orca steken.

In het begin van de derde periode kreeg SG Middelsé-De Skelp dan eindelijk een kans om een man-meer goed uit te spelen, hier werd dan ook goed gebruik van gemaakt en verdween de 0 van het scorebord door een doelpunt van Grytsje Lanting. De gelijke stand was alleen van korte duur, vlak erna scoorden de dames van Orca en luttele seconden voor tijd nog een doelpunt. Hierdoor kwam de stand eind van de derde periode op 3-1 te staan.

In de vierde periode moest het dan gaan gebeuren. De dames van Orca hadden het gevoel de buit binnen te hebben en daardoor kregen de dames van SG Middelsé-De Skelp iets meer ruimte in hun spel. Met nog minder dan vijf minuten te spelen vindt Anna Kalse het net en nog geen 30 seconden later scoort Marije Jensma de gelijkmaker. De stemming binnen het team van ZV Orca sloeg om, het spel werd fysieker. Hierdoor moesten de dames van SG Middelsé-De Skelp nog harder vechten om het doel te vinden. Maar door een persoonlijke fout aan de kant van Orca wist Anna door snel spel een tweede maal te scoren. Daarmee stond SG Middelsé-De Skelp binnen een minuut ineens op voorsprong. Met nog twee minuten op de klok wordt er door SG Middelsé-De Skelp een strafworp veroorzaakt, waardoor Orca op gelijke stand komt. Orca krijgt daarna nog een kans, maar die wordt niet goed benut, waardoor SG Middelsé-De Skelp nog eenmaal de kans krijgt om een aanval op te bouwen en te scoren. De aanval wordt goed uitgespeeld en met een vrije bal van Geertje Nauta weet Sandra Haijma het doel te vinden.

Met een eindstand van 4-5 in het voordeel van SG Middelsé-De Skelp en een zenuwslopende vierde periode mogen de dames met een terechte derde plaats in de competitie de winterstop in gaan.

15542303_1418418768182616_7304264210549520988_n