Waterpoloërs Stiens kampioen van Noord-Nederland

De heren waterpoloërs van SG Middelsé-De Skelp uit Stiens en Sint Annaparochie zijn kampioen geworden in de hoogste klasse van Noord-Nederland.

In een rechtstreeks duel met de nummer twee uit de competitie (Stadskanaal) stelden de mannen het kampioenschap veilig. Een gelijkspel in het eigen zwembad in Stiens was afgelopen zaterdag voldoende, maar dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan.

Voor een afgeladen volle tribune kregen de spelers last van kampioenstress. De spanning was voelbaar. In de laatste periode keken de heren tegen een achterstand aan van 4-6. Maar een mooi doelpunt van Niels Mooij bracht de kans op het kampioenschap weer dichterbij. Met nog een minuut op de klok, haalde Rudie Nauta snoeihard uit en stond er een gelijkspel op het scorebord: 6-6.

Hoewel er nog twee wedstrijden zijn te spelen, is het Heren-team door de concurrentie niet meer te achterhalen. Na afloop mocht aanvoerder Marcel Bakker de kampioensbeker in ontvangst nemen. Door het kampioenschap promoveert het waterpoloteam naar de landelijke Bondsklasse.

DSC06499