Vervangen door: */ ?>

Uniek zwemevenement: Zwemmen rondom Forteiland Pampus

De zomer is begonnen. Het seizoen voor buitenzwemevenementen.

Op zondag 30 augustus organiseert Samenwerkingsverband Het Blauwe Hart voor de vierde keer dit unieke zwemevenement in het IJsselmeergebied; het Blauwe Hart van Nederland. Het samenwerkingsverband wil met dit evenement graag aandacht vragen voor dit bijzondere gebied, het grootste zoetwatermeer van west Europa.

Het belang van goede waterkwaliteit

In Nederland hebben we water genoeg, maar schoon helder water is van levensbelang, voor mensen, vissen en vogels om van te profiteren. Ruim een miljoen mensen zijn voor hun drinkwater afhankelijk van het water uit het IJsselmeer. Schoon water maakt niet alleen zwemmen en watersport mogelijk. Maar goede waterkwaliteit is net zo belangrijk voor het ecosysteem van Het Blauwe Hart, zodat er meer vissen en vogels in het gebied voorkomen. Samenwerkingsverband Het Blauwe Hart zet zich in voor een betere kwaliteit van het water en van de natuur in het IJsselmeergebied. Voor Forteiland Pampus, waar drinkwater dagelijks per schip wordt geleverd, is schoon water geen vanzelfsprekendheid. Om het belang van schoon, helder water onder de aandacht te brengen, ondersteunt het eiland het zwemevenement.

Zwemevenement

Met het zwemevenement wordt aandacht gevraagd voor de waterkwaliteit van Het Blauwe Hart. Voor de zwemmers vertrekt er om 09.30 uur vanuit Muiden een speciale boot naar Pampus. Om 10.30 uur gaan de prestatiezwemmers van start voor 1 of 2 rondjes rondom Pampus (ca. 900 meter per rondje). Om 11.30 uur zijn de wedstrijdzwemmers aan de beurt. Zij zwemmen 3 rondjes om Pampus.

Deelname is vanaf 12 jaar en kost € 25,-, (inclusief overtocht) . Hiervan gaat € 15,- naar dit goede doel.

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. Ga naar het einde en geef een reactie. Pingen is niet toegestaan.

*/?>