Jeugdwaterpolo-teams Stiens spelen ijzersterk

De waterpolo-jeugdteams van SG Middelsé-De Skelp hebben een fantastisch seizoen achter de rug. De jeugd onder de 13 werd kampioen in de B-klasse van het Noordelijke district. Onder de 11 mag zelfs naar het Nederlands Kampioenschap.

De o-13 speelde een voortreffelijk seizoen. Alle wedstrijden werden gewonnen. En overtuigend ook. Het verschil met de tegenstander was minimaal 10 doelpunten, maar vaak ook meer. De teams uit ondermeer Delfzijl, Dokkum en Bolsward waren kansloos tegen Middelsé-De Skelp.

De jeugd onder de 11 leverde mogelijk een nog betere prestatie. Zij werden weliswaar tweede, maar wel in de A-klasse. De teams van grote clubs uit Leeuwarden en Sneek werden makkelijk verslagen. Alleen De Reest uit Meppel bleek een maatje te groot.

Maar de zwembond kwam met goed nieuws. Qua doelcijfers hoort o-11 namelijk tot de beste 16 jeugdteams van Nederland. Daarom mogen zij in het weekend van 6/7 juni deelnemen aan het Nationale kampioenschap Waterpolo in Hilversum.  Dan moeten de spelers uit Stiens en Sint Annaparochie het opnemen tegen grote clubs als PSV uit Eindhoven en De Dolfijn uit Amsterdam. Een mooi beloning voor een prachtig seizoen.

IMG-20141213-WA0027