Middelsé-trainers op cursus bij oud-bondscoach

Een aantal waterpolotrainers van ZV Middelsé uit Stiens zijn afgelopen zomer bijgespijkerd door oud-Bondscoach Jan Mensink. Via theorie- en praktijkoefeningen bracht Mensink de kennis van de Middelsé-trainers in een week tijd op een hoger niveau.

De Middelsé-trainers (Sieger Bruinsma, Jelle van Kalsbeek, Jacob Vriese en Ed Trampe) waren na afloop van de cursus enthousiast. ,,We begonnen gelijk met techniekoefeningen”, vertelt jeugdtrainer Jelle van Kalsbeek. ,,Precies wat je wil als trainer zijnde. Het begint allemaal met techniek. Zonder techniek, geen tactiek. En zo bleef de hele opbouw logisch.”

De nieuwe oefenstof wordt nu gelijk meegenomen in de trainingen van ZV Middelsé voor het nieuwe seizoen. Voor de dames en de heren begint de competitie al eind september.

De jeugd speelt iets later de wedstrijden. Zij doen dit via een tournooi-opzet. Van Kalsbeek; ,,Je speelt dan een paar zaterdagen, meerdere wedstrijden achterelkaar. Handig voor de ouders en de kinderen vinden het fantastisch!”

In september kun je gratis meetrainen bij ZV Middelsé. Voor de jeugd is het beste moment om eens langs te komen op woensdag of donderdag, vanaf 18:15 kun je dan waterpoloen. Je kunt al meedoen als je minimaal 7 jaar oud bent en in het bezit van tenminste zwemdiploma A. Volwassenen kunnen voor de tijden het beste even kijken op: www.zvmiddelse.nl