Waterpoloheren op kampioenskoers

Het heren-2 team van ZV Middelsé heeft in een zinderende wedstrijd tegen de Eemsrobben uit Delfzijl de basis gelegd voor het kampioenschap in districtsklasse 3 van het waterpolo. De jongemannen wisten in Delfzijl een 9-9 gelijkspel veilig te stellen.

De wedstrijd in Delfzijl speelde zich af in een kolkende atmosfeer. Het publiek liet zich duidelijk horen. Aanvankelijk leken de Stiensers stoïcijns door te spelen. Ze liepen zelfs uit naar een 4-7 voorsprong. Indrukwekkend waren de afstandsschoten van Rudie Nauta. De Stienser schoot met een gemiddelde snelheid van zo’n 70 kilometer per uur op goal; onhoudbaar voor de keeper.

Maar toen ging het mis. De geslepen Groningers wisten de verdediging gesloten te houden en konden zelf rustig hun aanval opbouwen. Met nog twee minuten te spelen was Eemsrobben rustig uitgelopen naar een voorsprong van 9 tegen 7.

Gelukkig realiseerde Middelsé 2 zich net op tijd dat dit dé kampioenswedstrijd was tegen de directe concurrent. Het team wist zich knap te herstellen en met nog een paar seconden op de klok scoorde Dennis van der Werf de bevrijdende gelijkmaker.

Door het gelijke spel gaan de Heren 2 nu virtueel aan kop in het klassement. Eerder in Stiens bleef het namelijk 7-7.  Beide ploegen hebben nu evenveel punten, maar de ploeg van coach Sieger Bruinsma heeft een beter onderling resultaat op basis van de uitgescoorde doelpunten.