Vervangen door: */ ?>

Diplomazwemmen bij ZV Middelsé

Ruim 20 kinderen zijn afgelopen woensdag geslaagd voor het allereerste Schoolslagtechniekdiploma van Zwemvereniging Middelsé. Veel kinderen (in de leeftijd tussen 8 en 12) waren behoorlijk zenuwachtig, maar daardoor deden ze het juist veel beter dan normaal op de training.

Zo maakte Esma Koopman een bijna perfect keerpunt en liet Sjoerd Fennema zien over een goede stroomlijn te beschikken.  Uiteindelijk steeg iedereen steeg boven zichzelf uit waardoor alle jonge zwemmers het zwembad in Stiens konden verlaten met een diploma.

,,We hebben met opzet nog een maandje extra geoefend zodat we er een goed vertrouwen in hadden, dat iedereen zou kunnen slagen. Dus dan is het mooi als dat ook zo uitpakt”, zegt trainer Christiaan Kooistra.

De jongste groep begint vanaf deze week met de training voor de rugcrawl. Een ideaalmoment om ook in te stappen voor nieuwkomers.  Kinderen mogen namelijk altijd een paar keer gratis meetrainen bij ZV Middelsé.

Mede door de introductie van de techniekdiploma’s wil de zwem- en waterpoloclub weer uitgroeien tot een subtopper in de Districtscompetitie en zo nu en dan eens een medaille pakken op de Friesche Kampioenschappen bij het zwemmen.

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. Ga naar het einde en geef een reactie. Pingen is niet toegestaan.

*/?>