Vervangen door: */ ?>

Jeugdwaterpoloteam presteert boven verwachting

STIENS – Het waterpolo-jeugdteam van SG Middelsé De Skelp uit Stiens presteert boven verwachting goed. Onlangs nog versloegen de puppillen van trainer Jelle van Kalsbeek titelfavoriet Orca uit Leeuwarden met 7-6.

De waterpoloërs doen mee in de competitie tot 11 jaar. In en tegen Leeuwarden ontwikkelde zich een spannende strijd. De ploegen gingen de hele wedstrijd gelijk op, maar uiteindelijk trok Middelsé aan het langste eind. Dat kwam mede door keeper Frank Toxopeus die zelfs een penalty pareerde.

Jason Brand toonde zich in de wedstrijd een begenadigd doelpuntenmaker met een kiezelhard schot. Maurice de Jong was in de achterhoede een plaag voor de aanvallers van Orca. Veel aanvallen wist hij te onderscheppen.

Eerder die dag speelde Middelsé-De Skelp ook tegen de waterpoloploeg uit Meppel. Daar viel vooral de fantastische pass van Tika Garsen op. De 9-jarige speler gooide de bal over grote afstand precies in de handen van Lolke Smit. Die wist deze prachtkans om te zetten in een doelpunt. Uiteindelijk werd deze ploeg met 10-3 verslagen.

Middelsé staat nu op een tweede plaats in de Noordelijke jeugdcompetitie. Het aantal enthousiaste jeugdspelers is zo snel gegroeid dat Middelsé graag met een tweede jeugdteam begint. Iedereen vanaf 8 jaar kan drie keer gratis meetrainen in Stiens.

U kunt reacties op dit bericht volgen via de RSS 2.0 feed. Ga naar het einde en geef een reactie. Pingen is niet toegestaan.

*/?>